Kajak kanu klub „VOJVODINA“ nalazi se u Novom Sadu, na Dunavu, nizvodno, pored najlepšeg dunavskog kupališta “Štrand“.

Klub, u kontinuitetu postoji od 1947. godine kada je osnovan „USKOK“, prvi novosadski kajak klub. Menjajući naziv, naš klub je ulaskom u sportsko društvo „VOJVODINA“ 1983. godine promenio naziv u Kajak kanu klub „VOJVODINA“.
Od samog osnivanja klub stvara takmičare, učesnike svetskih prvenstava i olimpijskih igara, kao i nosioce nebrojenih titula na republičkim, saveznim i balkanskim takmičenjima. Interesantno je napomenuti da klub sve vreme radi oslanjajući se na znanje i pregalaštvo sopstvenih članova. Na ovaj način razvili smo, osim takmičarskog i izvrstan trenerski kadar.

Od pre nekoliko godina klub je reorganizovao svoj rad uvodeći trenere za određene kategorije takmičara: školu kajaka, pionire, kadete, juniore, mlađe seniore i seniore. U ovom domenu posebno se ističe rad Aleksandra Petrovića koji je poslednjih godina, sa timom klupskih seniora, postigao velike uspehe na državnim takmičenjima. Naravno tu su i naši međunarodni uspesi:

-      Zlatna medalja Antonije Nađ sa evropskog prvenstva u kajaku jednosedu na 1000m, osvojena u Atini, 2006. i Beogradu 2007. godine.
Srebrna medalja, evropsko prvenstvo u Milanu 2008. i 2011 u Beogradu.
     Zlatna medalja Svetsko studentsko prvenstvo 2008. godina
-      Srebrna medalja Svetsko studentsko prvenstvo 2008. godina Antonija Nađ.
-      Srebrna medalja na Mediteranskim igrama 2009. godine.
-   Zlatna medalja Bore Sibinkića sa svetskog prvenstva u kajaku četvercu na 200m, osvojena u Segedinu 2006.g. i srebrna na prvenstvu sveta u Duisburgu 2007. Zlatna medalja evropsko prvenstvo u Španiji 2007.
     Srebrna medalja, evropsko prvenstvo, Milano 2008.godine.
-   4. mesto evropsko prvenstvo 2009. godine Brandenburg, Nemačka.

Antonija Nađ je birana 3 godine uzastopce za sportistu godine grada Novog Sada, a 2008. godine izabrana je i za sportistu godine AP Vojvodine.

Bora Sibinkić je takođe biran za sportistu godine grada Novog Sada, nosilac je oktobarske nagrade, najvećeg priznanja koje dodeljuje Grad Novi Sad i Spartakove nagrade koju kao najveće priznanje dodeljuje AP Vojvodina za sportska dostignuća.

Broj reprezentativaca iz našeg kluba i broj osvojenih medalja dovoljno govori o rastućem kvalitetu kajaka u Novom Sadu, čime su, osim trenerskog rada, nemerljivo doprineli i uspesi Antonije Nađ i Bore Sibinkića.

Sa današnjim danom naš klub već ima jednog učesnika letnjih olimpijskih igara u Londonu 2012. godine - Antoniju Nađ, koja će predstavljati našu zemlju u četvercu na 500m.

Klub je posle više decenija rada konačno dobio namenski objekat koji ispunjava sve uslove za razvoj kajakaškog sporta.

Kajak kanu klub VOJVODINA ima već dokazane takmičare, reprezentativce Srbije koji bi u narednim godinama trebalo da dokažu svoje kvalitete na najvećim svetskim i evropskim takmičenjima, kao i na predstojećim letnjim Olimpijskim igrama 2012. godine u Londonu. U isto vreme treba spomenuti našu ekipu juniora koji su, u maju mesecu 2010. godine, na međunarodnoj regati u Rumuniji osvojili dve bronzane medalje kao i sedmo mesto Vladimira Torubarova u četvercu na 1000m na nedavno završenom evropskom prvenstvu za juniore održanom u Zagrebu ove godine.

Svi ovi rezultati nas obavezuju i opredeljuju za dalji razvoj vrhunskog sporta čiji uspešni rezultatski niz želimo da nastavimo.