Kraj sezone kao da je bio rezervisan za najveće reprezentativne uspehe članova našeg kluba ali i celog nacionalnog tima Srbije. Vladimir Torubarov zaključio je sjajnu sezonu bronzanom medaljom u ruskoj prestonici. U dvosedu sa Markom Tomićevićem u olimpijskoj hiljadarci naši momci prošli su kroz cilj iza posada Slovačke i Australije. Jako malo je falilo da ovaj uspeh bude još veći i da se i drugi predstavnik kajak kanu kluba Vojvodine nađe na pobedničkom postolju. 4. mesto u četvercu na 1000m i više nego obećava da će Simo Boltić i Vladimir Torubarov, sa kolegama Ervinom Holpertom i Dejanom Terzićem naći svoje mesto u Riju posle kvalifikacija koje ih očekuju sledeće godine. 

Medalja Torubarova i Tomićevića bila je samo uvod za uspehe koje je postigla srpska reprezentacija na svetskom prvenstvu u Moskvi. Dalma Benedek Ružičić osvojila je bronzanu medalju na 1000m, pratile su je sestre Moldovan, Olivera i Nikolina, sa 2. mestom na 500m za žene, kao i Nikolina u jednosedu na 200m u trci u kojoj je osvojila bronzu. 

A na kraju je došlo i ono najlepše. Marko Novaković i Nebojša Grujić novi su prvaci sveta u disciplini dvosed na 200m, u velikom stilu sa najboljim ikada izveslanim vremenom u ovoj disciplini, ostavili su iza sebe mnoge svetske velesile i olimpjijske pobednike. 

Svaka čast momci i devojke!

KSS