Posle nepunih mesec dana od prvog svetskog kupa u Milanu, reprezentativci Srbije i takmičari našeg kluba donose nam još lepše vesti iz mađarskog Segedina. Vladimir Torubarov i Simo Boltić osvojili su drugog dana takmičenja bronzanu medalju ostavši samo iza aktuelnih osvajača zlata na Olimpijskim igrama, Australijanaca i srebrnih Mađara manje od pola sekunde. U četvercu na 1000m sa svojim partnerima, Dejanom Terzićem i Ervinom Holpertom popravili su tako učinak sa prošlog svetskog kupa koji su završili na 4. mestu no ovoga puta u znatno jačoj konkurenciji jer je mnogim reprezentacijama svetski kup u Segedinu predstavljao izborno takmičenje i generalna proba za evropsko prvenstvo u Brandenburgu.

Najlepša vest ipak nam je stigla poslednjeg dana takmičenja.  Vlada i Simo osvojili su zlatnu medalju u dvosedu na 500m i na taj način se i u toj disciplini takođe popeli za jedan stepenik više za razliku od Milana. Iza njih su ovoga puta ostale svetske velesile u kajaku i kanuu Mađarska i Nemačka. U ovoj disciplini trenutno ne moze bolje, no nadamo se da će nasi momci isti uspeh ponoviti i na evropskom prvenstvu u Nemačkoj za mesec i po dana.

Treći i najiskusniji takmičar našeg kluba koji je predstavljao Srbiju na ovom svetskom kupu, Milenko Našagaćin, takmičio se u jednosedu na 500m. U konkurenciji 28 takmičara on je zauzeo odlicno 3. mesto u B finalu.

Svi reprezentativci naše zemlje tokom takmičenja i na pobedničkom postolju nosil su majice #supportforserbia i sa svojim uspesima po ko zna koji put pokazali se kao najbolji promoteri zemlje koja je prethodnih 10 dana prošla kroz velike poplave i još uvek se suoačava sa velikim problemima.
Našim takmičarima još jednom sve čestitke.