Takmičari kajak kanu kluba Vojvodina, Vladimir Torubarov i Simo Boltić, novi su vicešampioni sveta u dvosedu na 1000m. Samo nedelju dana posle evropskog prvenstva za starije seniore naši takmičari ostvarili su još jedan veliki uspeh osvojivši srebrnu medalju, ujedno i prvu u istoriji za naš klub na ovom takmičenju. Na stazi kod Segedina u Mađarskoj, za njih već trofejnoj od ranije, naši takmičari ostali su sekund i po iza posade domaćina dok su iza sebe ostavili posadu Nemačke. Poslednjeg dana takmičenja naš dvosed ostvario je još jedan odličan plasman završivši trku finala na 200m na petom mestu. 

Ovo je bilo prvo od dva druga mesta koje je osvojila reprezentacija Srbije na svetskom prvenstvu za juniore i seniore do 23 godine. Evropski prvak u jednosedu na 200m, šapčanin Nebojša Grujić, osvojio je srebro u istoj kategoriji. 

Što se tiče našeg kluba uspesi dvoseda nisu bili jedini na ovom takmičenju. Dva naša člana, Marko Džigurski i Kristian Palfi u disciplini K4 1000m (Lazić,Vekić, Džigurski, Palfi) zauzeli su deveto mesto u A finalu seniora do 23 godine. 

Na ovom takmičenju imali smo predstavnika i u kategoriji devojaka. Biljana Relić u četvercu juniorki na 500m (Polovina, Dostanić, Janić, Relić) plasirala se na 6. mesto A finala. 

Sve čestitke našim takmičarima!

KSS